Hur man hittar en prisvärd webbyrå

En ny hemsida kan man behöva då och då för att hålla sig i form och för att kunna konkurrera (om man nu gör det på nätet). Gamla hemsidor är inte alls lika attraktiva för besökaren som nu för tiden är van vid att det ser ut och fungerar på ett visst sätt, så vad ska man göra? Det är bara att hänga med. Är man osäker på internet och inte har någon vidare koll kan det kännas läskigt att lägga stora summor på något man inte riktigt kan kvalitetssäkra på egen hand. Hur vet man att man får valuta för pengarna när man köper en hemsida?

Värt att veta litegrann

När man skall göra en investering som eventuellt kan komma att kosta 50 000 – 100 000 kronor så kan det vara smart att läsa på litegrann. Att spendera någon timma om dagen i en vecka på att läsa artiklar på nätet om hemsidor och dess funktioner skulle i princip räcka för vem som helst för att få en grundförståelse för vad det är man är ute efter. Desto mer tid man lägger desto bättre grundat beslut kan man göra. Så enkelt är det. Om du tycker internet är tråkigt eller har någon annan barnslig ursäkt för att inte göra jobbet så får du väl fråga någon som är smart vad du skall göra – men då är du fortfarande helt ovetandes egentligen.

Priserna kan variera kraftigt från en webbyrå till en annan

En webbyrå kan ta 10 000 kronor för en hemsida och en annan 100 000 kronor, vad är skillnaden då? Undrar man. Det kan vara massa olika saker som skiljer och det är för mycket att rada upp allt här. Men i runda slängar; en hemsida för 10 000 kronor är ungefär som ett skyltfönster, eller låt oss säga en skylt där verksamhetens telefonnummer står hos en webbyrå göteborg squib. En hemsida för 100 000 kronor är som en riktigt duktig säljare som ofta får besökare som kommer in att köpa för mer än vad dem tänkt sig. Att ha en sådan säljare anställd i ett år kommer definitivt att löna sig.

Vad är din hemsida till för?

Är det ett skyltfönster eller försöker du faktiskt sälja tjänster och produkter online? Beroende på din hemsidas tänkta funktion kan det vara mer eller mindre värt att spendera mycket pengar på hemsidan. Saker som bransch och storlek på verksamheten kan också spela in. Ofta köper arkitektbyråer riktigt dyra hemsidor trots att dem inte säljer tjänster på hemsidan. Det är för att man vill göra ett gott intryck på besökaren (som troligen är en potentiell kund) och eftersom en arkitektbyrå säljer så pass dyra tjänster är det lönsamt för dem att ha ett riktigt snyggt skyltfönster för att imponera på besökaren och visa att dem har en känsla för design.

Sätt dig ner och fundera litegrann

Vart befinner sig din verksamhet? Vad är det som behövs? Kan man sälja era produkter och tjänster direkt på internet via en hemsida? Eller är det bara som ett skyltfönster. Diskutera med någon som känner till verksamheten och se vad ni kommer fram till! Lycka till!